Повече няма да има обвинения към ГЕРБ, че саботира съдебната реформа.  Това каза в предаването „Лице в лице“ председателят на правната комисия Радомир Чолаков. Той съобщи, че първа точка от дневния ред на първото заседание на правната комисия ще бъде законопроектът за борба с корупцията, внесен от Кирил Петков и група народни представители.

„Обвиненията, че ние сме против, не, не сме. Аз лично ще подкрепя закона и ще препоръчам на колегите от парламентарната група да го подкрепят“, каза той.

Когато Министерски съвет е готов със законопроектите за разследване на главния прокурор, те ще бъдат внесени веднага в правната комисия, допълни Чолаков.

„Повече няма да има обвинения, че ГЕРБ е против съдебната реформа и пази Гешев. Колегите в 47-то НС внасяха много некачествени закони“, каза Радомир Чолаков.

Ние не искаме да изключваме никого, „Продължаваме промяната“ изключват ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ и сами признават, че не могат да направят правителство, отбеляза Чолаков.

„Ние искаме да има правителство, но няма да направим правителство“ - ето ви логиката, която води към това ние да имаме нови предсрочни избори, отново Румен Радев, отново служебно правителство и още по-голяма финансова и икономическа криза през зимата“, заяви председателят на правната комисия.

Гледайте целия разговор във видеото.