За мен е чест да съм в статуквото с ГЕРБ и ДПС, когато става въпрос за вдигането на доходите на българските граждани.

Това заяви депутатът от БСП Христо Проданов в предаването "Лице в лице", след като трите партии се оказаха с мнозинство в залата и подкрепиха приходна част на бюджета различна от тази, която е приета в бюджетната комисия.

Проданов обясни, че до края на работния ден в парламента ще стане ясна и развръзката на "хаоса" предизвикан от въпроснато гласуване.

"Вариантите са два - 120 лева за всички пенсионери до края на годината или преизчисление на пенсиите със средния осигурителен доход, 370 лева минимална пенсия и 12,5% увеличение на останалите пенсии", разясни депутатът.

Според него обаче сериозна пенсионна реформа трябва да бъде извършена от ясно политическо мнозинство.

Проданов коментира и евентуалния политически проект на Кирил Петков и Асен Василев с хипотетичното участие на Румен Радев.

"Вчера президентът каза, че няма да предаде левите хора в България, които имат още пресен спомен от това как още действащ президент създаде своя партия, затова имаше необходимост този въпрос да бъде поставен публично. Имаме постъпили сигнали за сътрудници на Асен Василев и Кирил Петков или някой от сътрудниците в президентството, които работят зад гърба на президента и са говорили с хора от БСП, затова такъв разговор не е излишен", заяви той, като допълни, че за момента тази тема е затворена и подкрепата на левицата за Радев остава.

Вижте целия разговор във видеото.