Един лев партийна субсидия на глас дават достатъчно средства за една нормална изборна кампания, която да достигне до хората. Това беше част от нашите предизборни обещания и ние го изпълнихме. Получаваме дарения само от физически лица, можем да се издържаме и няма опасност да изпаднем в зависимост от корпоративни интереси, заяви икономистът Пламен Данаилов от „Има такъв народ“ в студиото на „Лице в лице“ по повод на решението на неговата формация да вземе само по един лев от осемте, полагащи ѝ се като партийна субсидия за получен глас.

Не е въпросът дали да приемем еврото, а кога. За да няма шок от приемането на  общата европейска валута в България, трябва да сме постигнали нивото на средноевропейските доходи, смята Данаилов, според когото БНБ е трябвало да стартира дискусия по темата.

Корупцията дърпа страната ни надолу, а санкциите „Магнитски“ показват, че тя е ендемична и проблемна, вижда се извън нашите граници, а докладът на Вашингтон е „шамар за нашата прокуратура“, каза икономистът.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него бившите управляващи са чели закона за вътрешноведомствените поръчки като дявол евангелието, защото са възлагали на предприятието „Автомагистрали“ проекти, които то не може да реализира само.

Цел на ИТН е делът на държавата в общото разпределение на средствата да спадне от 43-45% от БВП сега на 38% в края на мандата. Формацията е за запазване на плоския данък, но с въвеждане на необлагаем минимум и също така опрощаване на корпоративния данък при реинвестиране в производствени мощности и дълготрайни активи.

Вижте целия разговор във видеото.