„Решението има за цел да успокои работещите в „Пирогов“. Това обясни пред bTV депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов и член на здравната комисия, след като тя реши да поиска да се отмени протокола, с който се освобождава директора на болницата д-р Валентин Димитров.

„Това решение по-скоро има характер на послание, отколкото някакъв юридически характер. Към този етап съдът е спрял вписването на новото ръководство. Това е компетентният орган. Ако той каже „да“, Агенцията по вписванията е длъжна да впише новия директор“, заяви Пандов.

Той добави, че  мотивите са били да се гарантира спокойната работа на лечебното заведение.

„Говорим за персонала, за достъпа на пациентите. Това по-скоро беше мотивът, а не толкова, че реално погледнато министърът някой го е възпрепятствал в момента“, обясни Пандов.

На въпроса дали министърът на здравеопазването трябва да бъде за намаляване на напрежението в управляващото мнозинство, той отговори:

„Не мога да кажа дали министър Хинков трябва да бъде жертван. Миналата седмица бяха жертвани управителят и подуправителят на НЗОК в името на националните приоритети – приемането на бюджета и промените в Конституцията. Независимо дали Хинков печели или губи, бюджетът е национален приоритет“.

Вижте целия разговор във видеото.