Не съм искала и не съм получавала поддръжка от който и да е бизнесмен, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ относно публикуваната от бизнесмена Васил Божков кореспонденция с Бойко Борисов. 

„Имала съм разговори с представители на бизнеса, включително и с Божков, който тогава беше уважаван от Борисов бизнесмен. По време на този разговор го видях за първи път, но финансова подкрепа от бизнесмена Божков нито съм искала, нито съм получавала. Срещала съм се и с други бизнесмени, които даваха всичко от себе си да ме откажат да участвам изборите“, посочи Манолова.

По думите й те са „добре подредени около трапезата на Столичната община“ и не искали статуквото да се променя. Тя сподели още, че Борисов я питал: „Предложиха ли ти всичко?“. 

„Имаше и такива, които имат честен и почтен бизнес и не искаха повече да има наредени обществени поръчки и всичко да се разпределя на тъмно между приятелския кръг“, каза още Мая Манолова. 

По думите й въпросът на всички тях бил дали ще участва в изборите и дали ще се изправи срещу Фадъкова. 

В тази кампания направиха всичко, за да ме спрат, каза още Манолова. „Борисов също го е страх, защото мачът този път няма да е уреден. Тръгнала съм на избори и ще се явя“, категорична беше тя. 

Ще се наложи да викам Борисов в съда да си покаже телефона с есемесите, заяви Манолова.