Обвиняемият хазартен бос Васил Божков публикува във фейсбук част от своя кореспонденция, за която твърди, че е с премиера Бойко Борисов. Премиерът вече отрече.

В оповестените есемеси са споменати имената на футболисти и на Мая Манолова. Тя също коментира - с видео във фейсбук. 

Васил Божков пише, че публикува част от есемесите си "за настроение". Част от кореспонденцията е от 1 и 2 август.

Споменават се имената на футболистите от Левски Атанас Кабов и Илия Димитров. Те са част от "сините", но на 4 август миналата година бяха преотстъпени на "Витоша" Бистрица. Това е отборът, за чиито ветерани играе Борисов. 

Есемесите са на кирилица. 

„Ако някой каже, че на кирилица съм пратил СМС, няма как да се случи от това апаратче, а друго нямам. Така! С това да се забавляваме“, коментира премиерът Бойко Борисов.

Втората оповестена кореспонденция е с отговор на латиница. Според бизнесмена с 18 обвинения, месец по-късно той е писал на Борисов, че Мая Манолова е идвала при него за поддръжка, но й е отказал. А Бойко Борисов му е благодарил.

Мая Манолова каза, че се е срещала с Божков, но не му е искала пари. 

„Не съм искала пари, не съм получавала финансова поддръжка от бизнесмени“, заяви тя в предаването „Лице в лице“ по bTV. 

„Аз наистина не разбирам Бойко Борисов, който е бил информиран за намеса....Сега ще трябва да си показва телефона с есемесите в съда“, каза още тя. 

Васил Божков пише още: 

„Политическите обвързаности са паяжина. Политиците са неспособни, не желаят и не могат да решат проблемите на България. Едни и същи лица се възпроизвеждат и си сменят местата. Като управление или опозиция. Времето им изтече".

В друг пост Божков обяснява, че никой от прокуратурата не го е потърсил за подадения то него сигнал, че е дал 60 милиона лева на финансовия министър Владислав Горанов и премиера Бойко Борисов „по тяхно искане и разпореждане". 

Той твърди, че данните са подадени и до правната служба на Европейската комисия, а в правомощията им е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване. 

По думите му утре той ще предложи част от идеите си за нов политически проект.