Законът „Магнитски“ показа връзката между корупцията и бедността в България. Петното е върху всеки бизнес, който тръгне да експортира наоколо. Една от причините да стигнем до санкциите по закона е, че непрекъснато си заравяхме главите под пясъка.

Това заяви в студиото на „Лице в Лице“ Крум Зарков от БСП.

„Очевидно целта на служебното правителство е да хвърля обвинения и да ги трупа като камъни, няма да има време те да се докажат“, смята пък Радомир Чолаков от ГЕРБ.

На въпроса на Чолаков „Кой назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?“ Зарков заяви следното: „Да, БСП и ДПС избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС и понесоха справедлива санкция, включително на избори. Време е тези, които след това обаче продължаваха да работят по начина, по който да стигнем до „Магнитски“, да понесат своята електорална санкция. Това е пътят към нормализация на политическия живот“.

Чолаков допълни, че санкционираните хора не са от ГЕРБ и не може грешките на всички партии по време на прехода да се стоварят върху ГЕРБ.

„Със сигурност има връзка между корупцията и бедността на българското общество. От началото на 90-те години обществото е заразено от рак. Това са ракови образования, които пуснаха метастази през всичките тези години. Бандитизъм по улиците, насилие, митници, окупирани от групировки. Това нещо започна да се преодолява след 2009-2010 г. малко по малко“, категоричен бе той.

Според Зарков благосъстоянието на един народ се определя от много фактори и корупцията несъмнено е един от тях.

Вижте целия разговор във видеото.