„Цялостният подход като че ли потвърждава това, за което говорихме по време на кампанията – че промяна се превръща в подмяна. Сменят се хората, схемите остават, кукловодите също“.

Това обяви в интервю за предаването „Лице в лица“ зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин по повод предложения от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов проектокабинет.

На брифинг днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистите няма да подкрепят предложения състав на правителство.

Вигенин уточни, че кукловодите са „същите кръгове, които стояха зад поредица правителства, довели България до ситуация, в която трябва да се търсят дълбоки реформи“.

По думите на зам.-председателя на БСП разговорът за състава на кабинета трябва да се води в парламента, а не да се обявява от ефира на една партийна телевизия.

„В предложенията на Слави Трифонов не виждаме никаква концепция за управлението на държавата. Виждаме няколко димки, които принципно са добри…, но зад тези димки прозира една философия на управление, която е изключително вредна от наша гледна точка“, коментира Вигенин.

Като вредно предложение той определи това за приватизация на Българската банка за развитие (ББР).

Вигенин определи подхода на Трифонов в тази ситуация като бягане от отговорност.

Гледайте цялото интервю във видеото!