Предложеният вариант на правителство на „Има такъв народ“ е изцяло експертен и зад него няма политически кръгове от миналото. Това подчерта лидерът на партията Слави Трифонов в отговор на критиките след вчерашното обявяване на проектокабинета.

„Има такъв народ” не участва в никакви задкулисни договорки и не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай. И нашето предложение за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган. Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и “Има такъв народ” ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел“, подчертава Трифонов в публикация в социалните мрежи.

Според него моделът на двамата е бил свързан с разпределяне на порции: „Съжалявам, че трябва да ви разочаровам - няма порции. Има задачи, които чакат своето изпълнение. Някои от тях ги обявих вчера“.

Той директно атакува коментарите, че с предлагането на Николай Василев за премиер се „реанимира“ НДСВ: „След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че "Да, България” са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от "Демократична България”, това означава ли, че ГЕРБ са “Демократична България” 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП - какво означава? “Изправи се, Мутри, вън” са БСП 2 ли?“.