„Парламентът работи доста интензивно, с много извънредно работно време. Почти всеки вторник се даваше извънреден парламентарен ден. Никога не е приключило в петък в 14 ч. работното време.“ Това коментира Виолета Комитова от ‚Български възход“.

По думите ѝ обаче доста от времето е изхабено в политически ПР.

„Нито веднъж не сме си позволили да хабим времето по този начин на парламента, защото смятам, че това не води до нищо. Партиите се състезават да вкарат още един депутат повече в следващото Народно събрание“, смята тя.

Комитова обясни, че от „Български възход“ са участвали чрез подкрепа на всякакви разумни решения, независимо от коя партия са дадени.

„Защото в парламента има една ревност, една партия като даде предложение, другите могат да не го гласуват само защото е дадено от партия X. Ние не изпитваме такава ревност в „Българския възход“, каза тя.

Комитова спомена и приноса на партията си за решение, свързано с фотоволтаиците, когато са успели да убедят и другите да го подкрепят.

„Променихме закона така, че всички хора, които желаят да изложат фотоволтаици на еднофамилни къщи и на вилни сгради да го направят, без да се молят на енергоразпределителните дружества. Става дума за производство на ток за собствено потребление. В предложението в закона, което заварих след боледуване - беше гражданите за собствено потребление да искат документ от енергоразпределителните дружества. А енергоразпределителните дружества никога не биха им дали този документ те ще потрепваше почнат да плащат по-малко към тези дружества. Затова ние направихме корекции. Убедих всички партии в парламента и като корекция на текст на второ гласуване в парламента това беше гласувано с много голямо болшинство“, каза тя.

Вижте целия разговор във видеото.