Аз няма да поискам оставката на Валери Симеонов. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице”, минути след края на Коалиционния съвет на „Обединени патриоти". Той допълни, че една оставка в момента означава да се събори правителството.

„Каква беше алтернативата – аз разбирам жените, които се чувстват обидени, но много политически формации се опитват да яхнат този протест, за да свалят управляващите на всяка цена. От първия ден там има депутати от БСП. Аз няма да му поискам оставката, защото си давам сметка какво следва. Аз да сваля правителството, който съм бил винаги против управлението на ДПС, да ги върна на власт или да заменим Валери Симеонов с Марешки”, заяви вицепремиерът.

Красимир Каракачанов посочи, че не е съгласен с изказванията на коалиционния му партньор, но думите му били двусмислени и не били разбрани правилно от обществото. Той допълни, че скандалите в „Обединените патриоти” пречат на работата на коалицията.

„Последните 6 месеца нашата коалиция – „Обединени патриоти” се раздира от вътрешни противоречия и това не е нормално. Аз изчерпах моите възможности на помирител или някаква „синя каска”. Ние губим време да се занимаваме с това кой какво казал и как се чувства спрямо другия. Ние имаме Програма, ясни неща, които сме разписали и вместо да се занимаваме с неща като битовата престъпност, радикалния ислям и мерки срещу демографската криза – това не може да продължава повече. 

Вицепремиерът допълни, че лидерът на „Атака” също е бил поканен на Коалиционния съвет и съжалява, че не се е присъединил. Той заяви, че очаква противоречията в „Обединени патриоти” да се изгладят с диалог. Красимир Каракачанов посочи, че не се притеснява от стоплянето на отношенията между Николай Бареков и Волен Сидеров и евентуалното им явяване заедно на европейските избори.

„Не съм чул от моя колега, говорили сме, че той има някаква идея да се работи с европейските консерватори, а това не е лоша идея. Но не съм чул от него идеята да се прави коалиция. Как го интерпретират по медиите, аз не мога да коментирам. Аз не съм чул от Волен Сидеров, че иска да прави коалиция с Бареков”, каза Каракачанов.