Кабинетът си върши работата, оставката на Валери Симеонов означава да падне правителството. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след Коалиционен съвет на „Обединени патриоти". 

Снимка: Ладислав Цветков

„Изразих моето становище пред г-н Симеонов. Той дълго и нашироко обясни какво е искал да каже и че не е имал предвид да обижда майките. Какво означава оставката на един вицепремиер – падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов", коментира Каракачанов.

Според него, ако Симеонов подаде оставка ДПС и БСП ще се върнат на власт и ще трябва да се разчита на Веселин Марешки.

„За мен това не е алтернатива. Г-н Симеонов малко по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява. Аз лично не бих използвал подобни думи. За мен това не е решение. Много по-важно е, че правителството си върши работата. Ние говорим за майките на деца с увреждания, но бюджетът от 270 млн. лв. за хората с увреждания се увеличава с 60%. Правителството си е свършило работата и продължава да я върши“, допълни Каракачанов.

Снимка: Ладислав Цветков

Каракачанов обаче призова Валери Симеонов по-внимателно да подбира думите си.  А вицепремиерът повтори, че не е бил разбран правилно и думите му са извадени от контекста.

„Валери Симеонов не е изрод. Той има очи на главата си и видимо се вижда, че част от децата имат физически недъзи, те са с деформирани крайници. Нима някой от вас допуска, че съм такъв изрод, че да кажа, че тези деца се преструват? Съвсем не е това смисълът. Още веднъж ви моля, прочетете внимателно какво съм казал”, коментира Симеонов.

По-рано през деня вицепремиерът каза, че не иска контрапротест в негова защита, защото се чувства уверен в действията си.

Утре БСП ще поискат изслушване на Валери Симеонов в парламента.

Помирителната среща на „Обединените патриоти“ беше без лидера на Атака Волен Сидеров. Той не отиде на Коалиционния съвет и обясни мотивите си в социалните мрежи.