Депутатите приеха днес окончателно промени в Закона за Черноморското крайбрежие, с които се въвежда регулация на свободното къмпингуване. Текстовете бяха внесени от зам.-председателят на ВМРО и депутат от Обединени патриоти Искрен Веселинов.

„С промените не се забранява къмпингуването, а се създават правила. Правилата слагат ред”, коментира в предаването „Лице в лице” Веселинов.

На въпроса защо има санкции за палатките върху дюни, а няма за строителство той отговори, че и в двата случая трябва да се спазва законът и да се налагат глоби.

Веселинов потвърди, че санкциите за кемпери и палатки извън обособените места ще са от 500 лв. до 1000 лв. при първо нарушение и от 1500 лв. до 3000 лв. при повторно. Той уточни, че тези глоби ще се налагат година и половина, след като влязат в сила новите правила.

Относно намаляването на субсидиите на партиите депутатът от Обединени патриоти обяви, че с приемането на предложението на кабинета за субсидия от 1 лев на първо четене е поставено началото на дебата за това какъв да е размерът на помощта, която политическите формации получават от държавата.

Според зам.-председателя на ВМРО партиите няма да могат да се издържат само от членски внос.

Вижте цялото интервю във видеото!