Ако в следващия парламент получим мандат за съставяне на правителство, ще решим сложния коалиционен ребус. Това заяви в „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Дайте ни мандат, за да получите правителство, което може да направи силен скок в развитието на страната. Да се справи и с проблемите в енергетиката, и с инфлацията“, допълни той.

Относно растящите цени на основни стоки и услуги, Иванов коментира, че хората са уморени от липсата на управление с перспектива за промяна.

„Ние сме си наложили за цел за заложим дневния ред на обществото България да стане най-доброто място за живеене на Балканите в следващите 5-7 години. В нашата програма сме дали как това може да се случи по сектори, имаме и екипа“, каза съпредседателят на „Демократична България“.

„Мотивът ми да се кандидатирам от Велико Търново за депутат е Делян Пеевски. Аз съм убеден, че ДПС, лансирайки го там, посягат към символа на българската държавност. Това не е случайно действие, не с случайни обиколките му и срещите с кметове на различни политически сили“, посочи Иванов.

Съпредседателят на демократичната коалиция посочи, че са против да се броят разписките от машинния вот, защото това е излишна форма на контрол, която цели да върне хартиената бюлетина.

Той разкритикува действията на служебното правителство във връзка с управлението на пандемията. Според него проблемите идват още от кабинета „Борисов 3“, но през последните 6 месеца не са взети адекватни мерки.

Според него е било необходимо да се извърши ударна доброволна ваксинация, съпътствана от информационна кампания. По думите му те са призовали президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност заради хода на пандемията.