„Атака” не влезе в Алианса на европейските консерватори и реформисти заради начина, по който беше предложена и има малък шанс това да се промени. Това коментира в студиото на „Лице в лице” евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Той хвърли вината за това върху своя колега и партньор в листата през 2014 г. Николай Бареков.

„Причината да не бъде приета „Атака” е начинът, по който беше предложена – нелепо и неумело от човека, който ги предложи, моят колега в ЕП Николай Бареков. Той буквално ги излъга – твърдеше, че ще ги приемат, че той е свършил работа и няма проблем. Не съобрази позиции, които е защитавала тази партия в годините назад, не подходи разумно и не направи предварителни разговори”, обясни националистът.

По думите му най-важните групи при евроконсерваторите са полската и английската, а, с оглед руската политика през последните столетия, „трябва да помислиш кого предлагаш и как предлагаш” („Атака” призовава Крим да бъде признат за руски и санкциите да паднат – б.р.).

Джамбазки подчерта, че не смята, че случилото се може да доведе до скандал в „Обединени патриоти”, защото лично е обяснил на Волен Сидеров вижданията си за това как може да стане приемането на „Атака” в европейското консервативно семейство.

Евродепутатът подчерта, че гласоподавателите очакват Патриотите да са заедно за евровота и не би трябвало никой от целещите се в челните места на листите да се притеснява от вътрешни избори.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!