В секунди се измерваше дължината на днешния Коалиционен съвет на „Обединени патриоти”. На него националистическото обединение трябваше да реши как ще се явява на евровота на фона на продължаващи вече няколко седмици словесни сблъсъци около редене на листи, идеи за самостоятелно явяване и търсене на нови партньори.

Днес „Атака” напуснаха заседанието със скандал.

„Колегите от НФСБ предложиха на Коалиционния съвет промени в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“ (в момента председател на групата е Волен Сидеров – б.р.) и от „Атака“ си тръгнаха”, каза пред „Фокус” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той подчерта, че разумният вариант е „Обединени патриоти” да се явят заедно на изборите.

Зам.-председателят на „Атака” Десислав Чуколов обаче на свой ред заяви, че на срещата са се обсъждали „битовизми”, които нямат общо с евровота. Той заяви, че „Атака“ няма нищо против, ако и вътрешни, и международни избори за обща листа.

„Виждам, че Петър Москов се предлага като кандидатура. Ние предложихме и Анастасия Мозер, Стефан Софиянски, Иван Костов, също така радетел на приватизацията в България“, каза още Чуколов. Попитан кой е направил предложението за Петър Москов, Чуколов обясни, че то е постъпило от партия ВМРО.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!