НФСБ извършва необходимите действия за самостоятелно явяване на европейските избори. Това каза днес депутатът от „Обединени патриоти” и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

„С оглед на взаимоотношенията в коалицията „Обединени патриоти” съвсем естествено е НФСБ да предприема необходимите действия за подготовка на самостоятелно явяване на европейските избори. Това не е окончателно решение, защото не съм лидер на еднолична партия. Решенията в НФСБ се вземат от Политическия съвет, както е записано в Устава. Няма как Уставът да бъде заобиколен“, посочи Симеонов без да уточни кога ще се проведе Политическия съвет на НФСБ.

„Казвам го открито. Не го крием и не извършваме задкулисни договорености. Не подхвърляме на медиите, че ще вкараме 3-4 депутати общо с разни консервативни псевдосубекти, нито пък водим подготвителна кампания за издигане на наш кандидат още от миналата година, без да уведомяваме партньорите си“, добави бившия вицепремиер.

В отговор на питане защо е отсъствал от Коалиционния съвет вчера, Валери Симеонов каза, че имал други ангажименти и подчерта, че на съвета е присъствал представител на НФСБ.

Вчера стана ясно, че Симеонов ще оглави листата на партията за европейските избори през май.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!