„Не съм убеден, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ искат редовно правителство. Тях повече ги устройва хаоса“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ Драгомир Стойнев от БСП.

По думите му БСП ще търси работещи решения, защото редовен кабинет трябва да има. Социалистът напомни, че държавата все още е без бюджет за тази година.

Относно конкуренцията в лицето на новата формация в ляво – Левицата, той каза: „Ние в БСП сме свикнали да водим битки на два фронта. Досега винаги сме водили битки и срещу нашия основен политически опонент, и битки вътре в партията. Сега вече има хора, които открито излизат и работят срещу БСП. Признавам си че ме боли. Това са хора, които са изградени от тази партия, хора, които са се развили благодарение на партията“.

Военната помощ за Украйна

Стойнев обвини за войната в Украйна европейската дипломация.

„Защо европейските дипломати стоят в своите луксозни кабинети и не предприемат действия, така че тази война да спре. Тази война може да спре единствено и само с дипломация“, заяви социалистът.

За военната помощ за Киев той напомни, че България никога директно не е изнасяла оръжие за украинците.

„Никой не казва защо Русия нападна Украйна, разбира се, че Украйна трябва да запази своята териториална цялост – защо се провалиха Минските споразумения. Това е липса на дипломация, липса на лидерство в ЕС“, допълни Стойнев.

Гледайте целия разговор във видеото!