Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев поиска право на отговор на интервюто на Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“ в понеделник в „Лице в лице“.

Депутатът от ПП-ДБ заяви вчера: „Нека да припомним липсата на платени данъци в продължение на 12 години при управлението на ГЕРБ от „Лукойл“. Нека да припомним отдаденото нефтено пристанище на цената на три наема в мол. Нека да припомни, че лидерът на тяхната партия играеше карти с директора на „Лукойл“. Нека да припомним „Турски поток“, за да тече руски газ, за да може да България да пълни руската хазна. Това беше тяхна инициатива. Кученца си подаряваха с Путин. Тази шизофрения да се върви с някакви листче – в публичното пространство са му излезли прякори от типа на „Фактурата“

Добрев уточни, че не е слушал интервюто, но са му разказали „достатъчно“.

„Викали ми „Дельо Фактурата“, аз не се срамувам от това. Да ми викат както си искат, защото аз показвам данните, колкото и да ги дразни това, това е истината. Затова се опитват да ме обиждат“, заяви политикът от ГЕРБ.

Той отново носеше и показа фактури за плащанията към „Лукойл“.

„Всеки път, когато заговоря за Русия и затова как Промяната е финансирала режима на Путин с милиарди, с десетки милиарди левове – това мога да го докажа, включително в съда. На Промяната това им е най-острият комсомолец, те го пращат в телевизията, да плюе по мен. Втората причина е, че той има лични отношения с Асен Василев. Колко са лични, не мога да кажа и не искам да спекулирам, но се вижда, че са дълбоко лични. Иска да защити Василев“, коментира Добрев.

Гледайте целия разговор във видеото!