В Александровска болница приемат от днес хора с пост COVID усложнения, съобщи директорът на болницата проф. Борис Богов.

Тя ще е за пациенти, прекарали коронавирус, но невъзстановили се напълно. Отворена е и за хора, които не са били диагностицирани с вируса, но са имали симптомите и имат усложнения, уточни проф. Богов.

На въпроса как се установява дали хората са прекарали коронавирус той обясни, че резултатите от комбинираните бързи антигенни тестове показват, че в момента не циркулират други вируси.

Записването за преглед за пост COVID усложнения става в два кабинета – в кардиологичната клиника и в клиниката по белодробни болести. Днес е имало проблем с телефона в единия кабинет, но той е отстранен, увери директорът на болницата.

След прегледа пациентите, които имат нужда от лечение, ще бъдат хоспитализирани и след това ще имат право и на рехабилитация.

Относно лечението на коронавируса според проф. Богов лечението с плазма не е панацея и не е подходящо за всеки пациент. В Александровска болница досега такова лечение е приложено само на 5-6 от заразените с COVID-19. Личното ми мнение е, че не толкова ефективно, обяви проф. Богов. Същите са наблюденията му за ефикасността на имвермектин при лечението на COVID-19.

В Александровска болница обаче са установили, че чудесен резултат при пациенти с двустранни пневмонии има лечението с колхицин, който е за подагра.

Според директора на болницата няма как да ни подмине трета вълна на коронавирус, след като тя вече е застигнала съседните ни държави.

Вижте повече във видеото!