Подписът на Каракачанов стои на четири сделки, които са престъпни, заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV депутатът от „Атака“ – Десислав Чуколов.

Вчера депутатите в парламента изслушаха министъра на отбраната Красимир Каракачанов за сделките с имоти на военното ведомство по искане именно на народни представители от „Атака“. Те питаха конкретно за четири имота – два в община Куклен, Пловдивско, близо до летището, един в близост до Несебър и един в Русе.  

„Терен до Пловдив е продаден седем пъти под пазарната цена, а втори терен в същата зона – пет пъти под пазарната цена. Цената по която се продават подобни имоти в района е около 5 млн. евро, а Каракачанов ги продава по 800 хиляди лева. Имотите са продадени търг, където се появява само една фирма участник“, заяви още депутатът Десислав Чуколов.

Според него условията на търга, чрез който са продадени имотите, са написани специално, за да съвпадат по определен начин нещата за дадени фирми. 

Каракачанов говори, че има още хиляди имоти за продаване, не ми се мисли неговата администрация и той под каква сделка ще си положи подписа, отбеляза Чуколов.