„Режимът на Путин уби Навални – дали това е станало съвсем директно, или индиректно с поредица от действия, на практика няма значение. Знаем, че преди да бъде вкаран в затвора, срещу него имаше опит за убийство с химическо оръжие“. Това коментира в „Лице в лице“ депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов.

“За съжаление западните държави в последните две десетилетия бавно осъзнаваха какво е Путин и неговият режим. С началото на войната в Украйна вече няма две мнения какво е Русия и че трябва да се противопоставяме на режима на Путин по всички възможни начини“, посочи той.

Относно ротацията Божанов коментира, че темата за поста на външния министър изглежда така, сякаш двама човека се карат за един стол.

„Съдбата на правителството не може да зависи от това. Да, външната политика на България е изключително важна в тези трудни моменти – важна е от гледна точка на Шенген и еврозона“, коментира той.

Преди дни ПП-ДБ публикува законопроект, чиято цел е да се бори с троловете и дезинформацията.

"Има обаче фалшиви реклами на добавки и лекарства, които използват имената на журналисти и лекари. В законопроекта се предвижда, ако рекламните мрежи не свалят тези реклами, да се ограничи достъпът на рекламната мрежа. Освен това сайтове монетизират новини, целим да разкрием кой стои зад тези сайтове за фалшиви новини", коментира Божидар Божанов.

 "Не налагаме контрол на новините. Чрез промените ще осветлим кой стои зад сайтовете с фалшиви новини", допълни още той.

Какво още коментира той - чуйте във видеото.