„Борисов няма представа от управление - нито на криза, нито от нормално управление. Разбира от отклоняване на средства“, заяви Арман Бабикян от „Отровното трио“ и „Изправи се! Мутри вън!“ в „Лице в лице“.

Според него премиерът управлява държавата като джипа си – на „стоп-спирачка“. „Световната банка понижи очакванията си за ръст на БВП за България, но Борисов го няма, за а отговори. 10 000 души са в болница. Това населението на цяла Банкя, а отпускаме мерките“, заяви Бабикян.

По неговите думи Мая Манолова е права, че ДПС, ГЕРБ и ВМРО са в коалиция, която иска да се възползва от 60 милиарда европейски средства. Тази коалиция си личи в „гласуването“ в парламента, а те са „готови на всичко“, „прегазиха парламентарната ни република“, заяви кандидат-депутатът.

„Ако резултатите (от изборите) се разминават драстично с подадените в секциите, ще сезираме Конституционния съд. Говорим за драстично нарушение, а не за доволство и недоволство. Ако се разминават драстично резултатите на „Демократична България“, на Трифонов или на която и да е партия. Това е конституционно право и този, който си позволи драматично да го прегази, трябва да отговаря пред съда“, каза Бабикян.

„Фалшификации на избори в България има редовно. Докладът на държавния департамент на САЩ (за човешките права) е показателен. Той описва всичко, което ние знаем и за което си говорим – пребития журналист Кенаров, подгонената професор Стоименова, натиска върху медиите, побоя над демонстрантите миналата година, защитата над Пеевски от главния прокурор. Държавният департамент излезе с унищожителен доклад. Всичко, което те описват, ние го живеем“, заяви кандидат-депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“.

Според него американците „не жалят Борисов, защото е купил самолети, а истината се казва“, но управляващите омаловажават тези доклади, както са направили с позицията на двамата американски сенатори преди седмици.

Снимка: btvnovinite.bg

„Политическа калинка в ролята на заместник-министър се опита да омаловажи написаното то двамата сенатори като нещо, което са споделили в социалните мрежи“, каза Бабикян.

Що се отнася до твърденията, че в доклада има българска следа, Бабикян посочи, че преди да влезем в ЕС, когато е имало лоши доклади за страната ни, Румен Петков, който е бил министър, отново е хвърлял винта на „недоброжелатели“, но Държавният департамент на САЩ си има свои източници и е независим в това отношение.

Кампанията на „Изправи се! Мутри вън!“ не се финансира от Васил Божков, категоричен е Бабикян, който заяви, че чака отдавна доказателства за тези твърдения, а те са едни от най-проверяваните политически сили на тези избори „от МВР на Бойко Методиев Борисов и неговите служби“.

„Изправи се! Мутри вън!“ финансира кампанията си чрез дарения и тя е много бедна, което може да се види от отчетите на Сметната палата, каза кандидат-депутатът.

Неговата формация не е политическо продължение на президента Румен Радев, а прословутата фраза „Мутри вън!“ е тяхна, но той я е популяризирал, когато я е произнесъл, заяви Бабикян.

Ако „Изправи се! Мутри вън!“  влезе във властта, „веднага трябва да стартират икономически мерки“ за преодоляване на коронакризата. Те ще включват намаляването на патентния данък със 75% за всички „занаятчии“, както и помощи от 3000 лева, за тези с годишен оборот от 30 000“.

„Ще изкъртим корупцията и ще вдигнем икономиката на крака“, заяви Бабикян, според когото много е важна ролята на „черния дроб, който пречиства кръвта, а за обществото това е  съдената система“ и тя трябва да се реформира.

Вижте целия разговор във видеото.