С днешния си акт Владимир Путин показа, че "царят е гол". Показа, че е в паника, коментира в предаването „Лице в лице“ Асен Агов. Според него това поведение на руския президент всъщност ще доведе до по-бърз край на войната.

„Хората са оптимисти, защото виждат, че това е отчаян ход на руския президент. Виждат, че той е принуден да го направи от всичко онова, което се случи през последните седмици особено в Североизточна Украйна“, коментира Агов.

По думите му Владимир Путин е в губеща позиция в международен и вътрешен план. Днес вече има призиви за протести в Русия срещу „криминалната война“, както я определя Алексей Навални.

„Остана някак встрани точката, в която имаше драматично развитие. Путин трябваше да се яви снощи в праймтайма. Нищо не обяснява какво се е случило в потайностите на Кремъл снощи и защо бе отложено това събитие за тази сутрин“, коментира още Агов.

Според него най-големият русофоб всъщност е самият Владимир Путин, защото унищожава Русия.

„Изпрати над 47 000 момчета на смърт заради едни фантазии и едни легенди, на които се е посветил Путин“, каза още Асен Агов.

Той е на мнение, че крайната победа ще бъде на Украйна, защото те ще си върнат не само Запорожие и Херсон, а и Крим. Тук обаче идва въпросът какво ще се случи по-нататък.