БСП е почти четвърта на парламентарните избори, проблемите в партията не могат да се скрият. Това заяви в „Лице в лице“ говорителят на служебния кабинет и член на висшето ръководство на левицата Антон Кутев.

По думите му предстои доста неща да се изяснят в партията и не пожела да коментира темата в детайли. Само уточни, че в лично качество той е разочарован от резултата и се налагат промени.

„Оставките са част от личното решение на ръководството, докато промените в ръководството са част от партийната политика. Аз лично бих мислил върху промени в ръководството, независимо от това дали ще има оставки“, уточни Кутев.

Той отказа да коментира предложението на „Има такъв народ“ за правителство с аргумента, че всичко ще се реши в Народното събрание. Кутев обясни, че темата скоро ще бъде обсъдена на пленум на левицата.

„Аз не съм в топли взаимоотношения с ръководството на партията, така че се съмнявам моята дума да е най-важната по време на този пленум. Аз задължително ще се изкажа по много въпроси на този пленум“, обясни политикът.

Относно критиките от страна ГЕРБ, че служебното правителство играе роля на предизборен щаб на президента Румен Радев, Кутев коментира, че „вървят крачка след БСП“.

„Колкото по-малко депутати имат, толкова по-голямо постижение са направили. Никой не е искал да ги „изчегъртва“. Бойко Борисов ни се караше преди малко, аз си мислех, че вместо да ни се кара с благ тон ще ни обясни какво стана с милиардите в „Автомагистрали“. (…) Не искаме да „изчегъртваме“ Томислав Дончев или Бойко Борисов, а този начин на харчене на пари, заяви говорителят на служебния кабинет.

Според него държавните служби трябва да разследват спорните обществени поръчки и сделки, сключени от кабинета „Борисов 3“. Той добави, че в оставащите дни на служебния кабинет му се иска да се докаже, че процесът за промяна на модела е необратим. Кутев добави, че служебното правителство подготвя няколко ключови законопроекта, които ще внесе в Народното събрание.