Днес стана ясно, че от „Има такъв народ“ са поканили трима служебни министри да се присъединят към проекто-кабинета на партията на Слави Трифонов.

Става въпрос за министъра на финансите Асен Василев, министъра на икономиката Кирил Петков и министъра на образованието Николай Денков. Те са отказали и коментираха следното:

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период.

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата“.

Уточнява се, че ИТН са предложили на сегашния служебен финансов министър Асен Василев пост в друго ведомство. По информация на bTV това е било Министерството на околната среда и водите.

„Аз се чувствам комфортно или в икономиката, или във финансите. От други неща не разбирам, така че няма как да бъда полезен“, допълват служебните министри.

Петков реагира на идеята на „Има такъв народ“ Банката за развитие да бъде приватизирана:

„За мен тази банка е хубаво да съществува обаче като абсолютно прозрачна за малкия и среден бизнес“.

Министър Николай Денков се въздържа от коментар. И тримата пожелаха успех на бъдещото правителство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!