„Накъде (отиваме) не е ясно, ясно е, че всяка страна има своята правда и своята истина. Не трябва да бъдем толкова арогантни, груби и крайни в оценките си, защото води до една ескалация на напрежение, която моята система не я приема напълно. Принципно повечето хора на изкуството са с по-леви и либерални виждания“, заяви актьорът Николай Ишков в „Лице в лице“ по повод на ситуацията в страната

Снимка: btvnovinite.bg

Мен ме интересува дали има национална политика за подкрепа на културата. Културата винаги е на последно място, тя се замита. Уж образованието е най-важно, уж здравеопазването, нека да дадем малко акцент и на културата. Защото без култура и без духовност стигаме до оскотяване на душите ни.

Преди пандемията, последните 7-8 години, театрите се напълниха със зрителите. Този коронавирус ни съсече, защото ние работим за и с публика. Държавата трябва да прави всичко възможно, за да субсидира и доколкото знам повечето театри са на делегирани бюджети.

Според актьора ние сме в период на ретрограден Марс и предстои ескалация на напрежение до средата на март.

Снимка: btvnovinite.bg

Има изблик на агресия, която по-мъдрите хора трябва да се опитат да я балансират, смята Ишков.

„Тази енергия, този дух, които се чуват на протестите са индикация към управляващите, че трябва поне нещо от това те да чуят, да имат предвид и да седне на една маса и да се дискутира“, каза актьорът.

Вижте повече във видеото.