Той е единственият българин, който е в Топ 30 на "Инстаграм", "Ютюб" и "ТикТок". В "Инстаграм" единственият по-следван българин от него е актрисата с български корени Нина Добрев. Бодибилдърът Лазар Ангелов е най-популярният зад граница български инфлуенсър и с перфектното си тяло е спечелил над 15 милиона последователи във "Фейсбук".

Той е израснал в столичния квартал "Люлин" и в Банкя и от съвсем малък е обсебен от спорта. Това предопределя и бъдещето му.

Страстта му към бодибилдинга и бойните изкуства се заражда, след като с брат му започват да гледат екшън филмите от 90-те. Любимият му актьор от този период е легендата Жан-Клод Ван Дам, на когото Лазар иска да прилича. Той започва да си купува списания за бодибилдинг и да тренира в мазето.

Една от първите по-големи трудности в живота му е търсенето на работа, след като се уволнява от казармата. Единственото, което го влече, е спортът, но не му е лесно да продължи кариерното си развитие в тази сфера.

Лазар изкарва курс за фитнес треньор и започва работа в различни фитнес зали. Още тогава забелязва, че хората се възхищават на тялото му.

"Виждах, че има някакво бъдеще в това, но не ми беше ясно какво точно ще е“, разказва той.

Лазар започва да ходи на състезания по културизъм и преди едно от състезанията прави видео у дома – снима тялото си, след което го качва в набиращата популярност платформа "Ютюб". Това видео дава старт на кариерата му като инфлуенсър и превръща името си в запазена марка.

„Видях потенциал в това нещо няколко години, след като бях качил видеата. Някъде около 2010 г. влязох в канала си и открих, че едното от видеата имаше над 700 000 гледания. Няколко души ми бяха писали с оферти за реклами и тогава ми светна, че от това нещо може да се създаде някакъв бизнес“, разказа още Лазар Ангелов.

На сайта LadyZone.bg може да видите цялото интервю с Лазар: