Станах по дисциплиниран, след като пребoледувах коронавируса. В началото мислех, че ще мине като грип, но наистина се уплаших, когато се наложи да отида в болница. Това каза певецът Веселин Маринов пред „120 минути“.

Той сподели, че в началото болестта е започнала с лека температура, но след седмица са започнали силни болки в главата и висока температура.

С нищо не можех да я сваля, наистина се уплаших, когато не можех да се свържа по обективни причини с лекарите си, които евентуално знаеха, че може да ми трябва линейка, споделя Веселин Маринов.

В болницата попада за 5-6 дни, а в стая е с генералния директор на БТА Максим Минчев, който почина в средата на ноември.

"Невероятен човек с чувство за хумор, помня как го преместиха в интензивното. След като се прибрах вкъщи, говорихме по телефона и той ми каза, че се чувства по-добре. След няколко дни разбрах, че е починал. Много плаках от тази тъжна новина", спомня си Маринов.

Той сподели, че има много познати, които не вярват, че вирусът е опасен: „Аз видях какво се случва в болницата, като на война е, хората издават страшни звуци, а апаратите, които поддържат живота им, също са много шумни.“

Веселин Маринов благодари на всички медици, които са се грижили за него, както и на медицинските сестри и санитарите.

Вижте целия разговор във видеото.