През 2006 г. Иван Георгиев става част от екипа на bTV. През февруари 2014 г. става водещ на късната емисия на bTV Новините, а по-късно заедно с Лиляна Боянова стават водещи на съботно-неделните новини.

Като водещ и репортер Иван Георгиев е отразявал някои от водещите световни и регионални събития през последните години – от политическите, социални и етнически конфликти в Македония, Турция, Румъния и Косово, през терористичните атаки в Париж и последиците от унищожителното земетресение в Непал през 2015 г., до референдума за независимост на Иракски Кюрдистан през есента на 2017 г.

„Социалните мрежи дадоха възможност на всеки да публикува каквото си поиска съдържание. Това нещо се изроди и има страничен ефект до такава степен, че вече никой не вярва дори на официалните канали за пренос на информация“, каза журналистът в предаването „120 минути“.

„Пространството е толкова оглушително пълно с гласове, че хората просто не могат да се ориентират кой говор и какво точно им казва. Цялото това поколение сякаш стана жертва на социалните мрежи и на това, което се случва“, смята той.

„За съжаление пандемията прекъсна един много интересен проект, който започнахме с колегата Боби Пинтев. Надявам се да го довършим в обозримо бъдеще“, разказа още Иван Георгиев.

За България казва, че е началото и краят на всеки път, по който е поел.

Какво още разказа за семейството си, любопитни истории от живота си и повече за работата си в bTV вече 14 години – гледайте във видеото.