Десислава Минчева - Раул е родена в София. Пътят ѝ в киното и телевизията започва още от най-ранна детска възраст. Тя е малкото момиче, което партнира на Константин Коцев във филма "Топло". В тази сцена се появява и култовата реплика: "Момиченце, дай си ми зъбките" от архив. Десислава Минчева завършва актьорско майсторство в НБУ. Паралелно с това завършва и "Френска филология" в Софийския университет.

Пътят обаче я отвежда във Франция, където учи магистратура по "Интеркултурни отношения" в Сорбоната. До 2004 година е била програмен директор на радио "Франс- Интернационал България." 10 години е работила като директор "Комуникации" във Френската асоциация на жертви на тероризъм.

Била е директор в най-голямата европейска неправителствена организация срещу смъртното наказание. Присъединява се към екипа на bTV през 2016 година. Отразявала е множество теми, свързани със Западна Европа, включително и трагедията "Шарли Ебдо". Автор е на репортажи, свързани с терористичните  атаки във Франция през 2015 г.

„Тази снимка спаси един човешки живот. Това е една от най-големите ми победи. Годината е 2015 година и разбираме, че след 48 часа ще бъде извършена екзекуцията на осъден на смърт французин. Казва се Серж Атлеуи. Нямам време, трябва много бързо кампанията да стане световна. Обадих се на един приятел журналист, който е от Мец и му казах: „Моля те, измисли нещо“. И той казва най-разтърсващото нещо, което се случва в Мец през последните години е, че утре футболистите на Мец играят срещу Пари Сен Жермен. За една нощ направихме тенистките и на следващия ден светът знаеше. Серж Атлеуи е жив, той не беше екзекутиран“, разказа тя.

Вижте повече във видеото.