Не е оказван нито физически, нито психически натиск върху сина на депутата Лъчезар Иванов, след като стана ясно, че той е бил в колата, причинила фаталната катастрофа с журналиста Милен Цветков, управлявана от Кристиан Николов. Това каза в студиото на „120 минути“ директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Георги беше задържан в полицията за 24 часа и пуснат на 21 април, след като е избягал от мястото на инцидента. В деня на катастрофата Георги бяга от местопроизшествието. Ден по-късно се предава в полицията. Казва, че не помни нищо от фаталния удар.

В кръвта на водача бяха открити 4 вида наркотици, а на Георги и Симона, приятелката на Кристиан, не са правени тестове за дрога, защото не е имало основания, поясни Хаджиев. 

Той коментира и че не е коректно защитата през медиите да разколебава обвиненията, като поясни, че е ясно от събраните до момента доказателства кой е карал колата.  

Делото за инцидента със същата кола през 2015 г. е архивирано, но ако излязат нови доказателства, то отново може да бъде възобновено, обясни директорът на СДВР. 

През 2017 г. бизнес дамата Десислава Николова е осъдена за катастрофа със автомобила, блъснал Милен Цветков от сина ѝ Кристиан. Преди 5 години при катастрофата на мъж е причинена средна телесна повреда. 

Хаджиев не разкри нови подробности около ареста на певицата ЛиЛана и брат й. Поясни, че прокуратурата ще даде брифинг по темата. 

Специализираната прокуратура повдигна обвинения Лиляна Деянова (известна като Лилана) и още четирима души за участие в организирана престъпна група с цел злоупотреби с евросредтсва.

Относно биячите на Слави Ангелов, директорът на СДВР заяви, че се проверяват статиите на журналиста от последните две години, за да се разбере коя е провокирала жестокия побой.