“Започнахме да проверяваме места, които дори и полицията не беше проверявала, например заводи, обезлюдени къщи. Качвахме се на места, на които и дори професионалните спасители не се бяха качвали, бяхме без оборудване. Все пак успяхме и не загубихме надежда”, заяви доброволецът Ивайло Манасиев в предаването “120 минути”. 

Координирахме се изключително професионално. Събрахме се всички доброволци и си казахме, че има надежда да открием Сашко жив, ако се откажем сега, се отказваме за цял живот, каза той. 

По думите му обаче е трябва да се стигне до медиите, за да може полицията да окаже помощ за съвместно търсене на детето. 

12-годишното дете бе в неизвестност от 11 ноември до вчера, когато бе открит в дере в Радомир на около 7 километра от Профилакториума в Перник, където той изчезна.  

“Ние разбрахме още същата вечер, когато Александър беше изчезнал. Още по-лично се обвързах, когато видях бабата на детето. Видях в очите ѝ надеждата. Бяхме трогнати от тази вълна на съпричастност”, каза Ирина Тонева. 

Повече за процеса на търсене на Александър - гледайте във видеото.