Първата публична прожекция на новия български филм „Бягство“ бе снощи в родопското село Чамла, намиращо се на 1625 м н.в. в Родопите. До 1984 г., когато е напълно обезлюдено, то е най-високо разположеното село в България.

„Прожекцията бе в Чамла, защото историята е за това място. Много мистично и заредено с енергия, идеално за бягство на съвременни младежи, които искат да започнат нещо ново“, сподели режисьорът Виктор Божинов.

Утре е премиерата във Варна, а на 10 май е гала вечерта в София. От 11 май филмът влиза в кината.

„Харесва ми да давам възможност за изява на нови лица, затова във филма има петима дебютанти. Това е ценно, защото те горят от желание да се включат в проекта. Аз спекулирах малко с това и не им дадох целия сценарий. Какво ще се снима на другия ден те научаваха чак вечерта. Изненадваха се какви събития следват“, разказа режисьорът, чийто филми „Възвишение“ и „Голата истина за група Жигули“ постигнаха голям успех.

Той поясни, че сюжетът е за сблъсък между две групи, от който губят и двете страни.

„Обществото ни е много поляризирано, не знам защо стигнахме дотук. Трябва да има уважение към другата страна. Всички конфликти и войни стават на базата на отмъщение, а не трябва да е така. Вярвам, че агресивният подход не е правилният“, коментира Божинов.

Той самият си има място, на което бяга от ежедневието.

„Там се виждат истинските неща, там се оценяват малките радости“, призна режисьорът.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!