Желание за промяна – това подтиква предприемача Павел Вълнев да се включи и подкрепи „Републиканци за България“, стана ясно от разговора му със Светослав Иванов в „120 минути“.

От години Павел Вълнев и брат му живеят в САЩ, където развиват успешен бизнес и помагат на общността ни зад Океана.

„Ние с брат ми сме стартирали от нулата. Отидох с 300 долара в джоба, работил съм какво ли не – чистач съм бил, пица разнасял съм пица, камиони сме карали. Може би това, че бяхме с брат ми заедно ми помогна да направим този успех, който в момента имам. Ако бях сам, щях да се пречупя“, разказа Вълнев.

През годините българите развиват най-различни бизнеси на различни континенти: „Най-известен е бизнесът ми с камиони. Над 700 камиона са в момента. Имаме над 2000 ремаркета. Даже съм се шегувал с брат ми, че ако ги наредим на магистралата от София до Пазарджик, ще задръстим всичко“, сподели още Вълнев.

Сега заедно с Цветан Цветанов се впускат в предизборната надпревара. Вълнев дарява 1 млн. долара на партията, но е категоричен, че го прави не за политически цели, а заради каузата.

„Когато той (Цветан Цветанов – бел. ред.) напусна ГЕРБ, аз му се обадих и му казах, че искам да работи при нас, защото човек като него е полезен за компания като моята, която е в различни дейности. Работи като консултант при мен, особено в бизнеса ми със Западните Балкани, с контактите, които имам. (…) Аз дарявам за една кауза – да променим България, ако успея да въвлека 100 човека като мен, които от нула могат да направи нещо. Искам да кажа и да погледна всеки един от българите в страната и затова обикалям и обяснявам: „Щом мога аз, можеш и ти“. Ние сме единствената партия, която се опитва да направи някаква политика с българите в чужбина. За мен това е най-големият актив на държавата в момента“, каза още Вълнев.

Чуйте целия разговор във видеото.