Тодор Тодоров е уважаван криминален психолог. Взема решение да влезе в политиката миналата година в началото на пандемията, „когато се замислил над нещата, които се случват и решава, че не може да бъде просто зрител отстрани“. 

Преломният момент е когато чува реклама за работа на „телефон на доверието“ за хора, които нямат квалификация. „30 години чакаме регулация на нашата работа“, а такъв закон не е приет, каза Тодоров.

Избира да се присъедини към партията на Цветан Цветанов, защото го познава повече от 20 години. „Когато беше министър на вътрешните работи, работихме страшно много, нямаше по никакъв начин „чадър“ върху този или онзи независимо от политическата принадлежност. И повечето случаи, които бяха много тежки и социално отговорни, бяха успешни“, каза Тодоров.

„Не знам какво означава „бизнес партия“. В регион Враца всичко го правим със собствени усилия. Досега не сме усетили никаква помощ от никой бизнесмен“, заяви Тодоров по повод новината, че бизнесменът Павел Вълнев е дал 1 милион лева на „Републиканци за България“.

„Доколкото знам г-н Вълнев не може да участва нито в законодателната, нито в изпълнителната власт. В парламента по принцип има доста бизнесмени, които хем са бизнесмени, хем народни представители“, каза Тодоров.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не мисля, че Цветан Цветанов има нещо общо с декларацията на американските сенатори за България. Не е нужно да ни казват отвън какви са нещата у нас“, каза Тодоров.

Повод за неговия коментар беше позиция на двама американски сенатори, които критикуват корупцията в България като застрашаваща отношенията ни със САЩ. От ГЕРБ видяха в документа лобизъм и заподозряха, че роля в нея има Цветан Цветанов.

Вижте целия разговор във видеото.