Кучето Аби вероятно не си припява песента за парите на шведската група АББА, въпреки че е сред най-богатите домашни любимци в света.

Снимка: btvnovinite.bg

Стопаните му –  Джон и Лиза Робинсън от американския щат Тенеси са сред трите печеливши семейства, които през 2016 г. си разделят рекордната печалба от 1 милиард и 600 милиона долара от играта „Пауърбол“.

А шансът да пуснат печелившата комбинация е 1 към 292 милиона.

Снимка: btvnovinite.bg
И докато в интервю Робинсън казват, че искат да продължат живота си по същия начин – то другите печеливши – Маурийн Смит и Дейвид Калтшмид от вечно слънчевия щат Флорида веднага обявяват, че със своя дял от 529 милиона долара ще напуснат работа.

Точно както Робинсън с кучето обаче избират опцията да вземат парите на куп и след като плащат дължимите данъци получават с 200 милиона по-малко – или около 327 милиона долара.

Снимка: btvnovinite.bg
Половин година след спечелването на най-голямата лото награда в историята, третото семейство разкрива имената си, но не и лицата си. От лотарията казват, че са щастливи, че тези победители са следвали всички техни инструкции в специалния „Помощник на печелившия“ и са си наели собствен адвокат, счетоводител и са планирали какво да правят с милионите. 

Третите победители решават, че ще дарят по-голямата част от своя дял на благотворителност и на неправителствени организации.

Снимка: btvnovinite.bg
И докато никой не знае как изглеждат калифорнийските победители, друг човек, свързан с тях стана изключително популярен. Собственикът на супермаркета, откъдето е бил закупен късметлийският билет получава максимума от 1 милион долара, защото е „създал милионер“.

Освен че се превърна в любимец на съгражданите си и така магазинът му стана още по-популярен, обектът се сдоби и със специален надпис – „Тук се роди милионер“. Подобни знаци – точно както и в България – заблестяват навсякъде, където е била регистрирана печеливша комбинация.

Еуфорията около сумата от 1 милиард и 600 милиона долара доведе и до куриозни грешки. В един ресторант всички 42-ма служители помислили, че са спечелили и са се радвали напразно.

Снимка: btvnovinite.bg

Причината – грешно продиктувана комбинация на изтеглените числа, която обаче изцяло съвпадала с тези, които те били пуснали. А милионите водят и до съдебни битки – семейство Робинсън с кучето се сдобиха с обвинение от… затворник – приятел на дъщеря им.

Според него печелившият билет е купен с негови 20 долара. Именно заради всякакви видове молби за пари от непознати семейството заменя малката къща с огромно имение с частно езеро за повече от 6 милиона долара.

А на този фон – у нас лото игрите рязко намаляха и почти изчезнаха. А сега някои очакват и печалбите да намалеят, а други вероятно няма да получат парите си.

Снимка: btvnovinite.bg

Защото според новия Закон за хазарта държавата си осигури монопол в сектора. Отвъд Океана рекордната печалба от 1 милиард и 600 милиона е от лотария, управлявана от организация, в която членуват именно щатите, където тя се провежда.

Поредицата на „120 минути“ – „Историята в 120 секунди“ представя историите зад популярни фотоси, запечатали едни от най-важните моменти в историята на България и света. 

Ще надникнем отвъд лентите, за да ви разкажем повече за едни от най-влиятелните хора.