Знаем, че много висши полицаи, съдии, прокурори са взимали до 20 000 лева заплата на месец от Петьо Еврото. Това не идва от джоба на Петьо Еврото, това идва от подмяна на цялата съдебна система, от разграбване на бизнеси, от изпълняване на политически поръчки. Това заяви Бойко Станкушев.

Бойко Станкушев е журналист от Антикорупционния фонд, с чието разследване започна разплитането на аферата "Осемте джуджета".

„Убеден съм, че през цялата тази машина минават и определени силни ходове за дестабилизиране на България геополитически“, добави той.

„Това ще остане единствено в историята – в един определен момент, на конкретна дата, малко след като нещо избухнало до колата на главния прокурор се стига до тежка колизия в най-високия етаж на прокуратурата, което означава, че има страшно много интереси там закопани“, каза още Станкушев.

По думите му това не са само междуличностни отношения.

„Още като започнахме да работим по този случай и по последващи случаи за нерегламентирано влияние в съдебната власт, стана ясно, че това, което Илия Златанов разказва и в последствие и синът му Явор Златанов потвърждава – това не е изолиран случай. Става въпрос за начин на работа. Мрежата, ръководена от Петьо Еврото, не е единствената мрежа за влияние в съдебната власт“, заяви юристът на Антикорупционния фонд Лора Георгиева.

Станкушев разказа и че Петьо Еврото лично е заплашвал него и колегата му журналист Ники Стайков от Антикорупционния фонд.