Втора серия от разкритията на Антикорупционния фонд за практиките в съдебната система. „Магистрати са получавали заплата и от издирвания бивш следовател Петьо Петров – Еврото“, това твърди неговата бивша жена Любена Павлова във втората част на интервюто си пред фонда.

В новата серия Любена Павлова разказва за част от срещите на бившия ѝ мъж - Петьо Петров - Еврото във вече затворения ресторант „Осемте джуджета".

Павлова твърди, че хора от съдебната система са били „на заплата" при бившия следовател.

„Сигурно това е единственият ресторант, в който отиваш и си тръгваш с пари. На някои се даваше по 2 хиляди лева, на други по 5, имаше по 10, и по 20. Имаше и полицаи, които взимаха пари“, твърди Любена Павлова, бивша жена на Петьо Петров – Еврото.

Павлова разказва, че семейството на Еврото са били в близки отношения със заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и обяснява снимките, на които се вижда, че той е в „Осемте джуджета“ като част от „приятелска среща“.

Снимка: bTV

„Бяхме близки семейни приятели. Много пъти е бил проводник на интересите на Петров, дали лични, дали финансови“, казва още Любена Павлова.

Пред bTV заместник-главният прокурор отрече връзки със семейството на бившия шеф на столичното следствие.

„Винаги съм знаел колко е бил близък с Иван Гешев, така че винаги съм бил внимателен. Имал съм служебни взаимоотношения, лични не съм имал никога. Нито съм получил кариерно израстване, нито каквито и да е други облаги от познанството си с него. Не изключвам обаче да е парадирал с това, че понякога съм ходил там“, каза Борислав Сарафов.

Пред Антикорупционния фонд Любена Павлова разказва и че ресторантът е посещаван и от бившия градски прокурор Емилия Русинова. Днес не успяхме да се свържем с магистрата.

„Новите моменти са няколко. Първо тя твърди, че нейният бизнес е чист, продължавайки да поддържа тезата, че нейната дейност е била логистична“, каза директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев пред bTV.

Снимка: bTV


Според авторите на разследването има основно разминаване между това, което казва пред тях Павлова и това, което заяви пред bTV Кристиян Христов, който беше задържан минути преди да даде пресконференция за казуса „Осемте джуджета“

„Кристиян твърди, че Гешев е бил непрекъснато в ресторанта. Любена твърди, че не е вярно и че Сарафов е бил постоянно в ресторанта“, допълва Станкушев.

Кристиян Христов е формален собственик на асансьорния завод, който е в центъра на аферата. По този казус Любена Павлова беше лаконична. А по информация на bTV Христов е освободен 2 часа след ареста му.