Арестуваха формалния собственик на “Изамет” Кристиян Христов преди извънредната пресконференция по повод казуса "Осемте джуджета"

Събитието трябваше да се проведе в БТА в 14 часа. Преди началото му цивилни полицаи спират Христов пред сградата. След разговор с Христов той изважда телефона си и се опитва да се заснеме. В този момент полицаите го задържат и го вкарват в цивилна кола. Цивилните органи на реда избутват мъж от обкръжението на Христов, който присъства на място. Колата потегля в неизвестна посока.

Единствено bTV разполага с кадри от ареста на Кристиян Христов.

Кристиян Христов е замесен в скандала, известен като ,,Осемте джуджета”. Той е работел за Любена Павлова и Петьо Петров-Петьо Еврото и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

Вчера в ресторант в столичния в кв. "Драгалевци" се проведе спецакция. По първоначална информация обект на проверка са били бившият следовател Петьо Петров, както и бизнесменът Размиг Чакърян- Ами. Основната версия беше, че спецоперацията е свързана с убийството на Красимир Каменов-Къро в ЮАР.

По информация на bTV Петьо Еврото е избягал от ресторанта. Впоследствие стана ясно, че Петров е обявен за издирване.