„Мая Манолова показа готовност да служи на гражданите си още като омбудсман. Показа тази готовност и сега. Аз не просто ще ѝ стисна ръката, аз ще застана до нея“.

Това каза адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ пред Мария Цънцарова в разговор за предстоящите избори.

Той съобщи, че предстои да бъде подписано предварително споразумение между тримата от „триото“ като физически лица и Манолова като представител на „Изправи се.БГ“.

Преди два дни проф. Велислав Минеков обаче постави ултиматум – той заяви, че ще се оттегли от активното политическо и гражданско участие, ако от извънпарламентарните опозиционни формации не се обединят.

Хаджигенов изтълкува думите му така: „Ние сме трима приятели от години, той няма как да напусне нас. Това, което казва е, че единственият начин да свалим хунтата, да се преборим с корупцията, е да се съберем всички заедно. Дори и да не е за всичко, дори да не е изцяло. Поне на първия етап ние трябва да започнем да работим заедно“.

От думите на Хаджигенов стана ясно, че разговори за обединение са водени и с Христо Иванов. В „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ обаче заяви, че обединение с негово участие няма да има.

„Христо Иванов ни каза „не“ по телевизията. Ние проведохме с всички неофициални разговори и на този разговор с Христо Иванов не чухме „не“. Чухме го онзи ден по телевизията.

Разговорът беше конструктивен като с всички. Каза: „Ще мислим, ще говорим“, разказа Хаджигенов.

Разговори са водени и със Слави Трифонов: „Със Слави разговорът беше лесен – Слави е директен, на моменти той е по-директен и от мен. Той е напълно наясно, че единствената възможност да преборим огромния силен врга е да се съберем заедно. Имаме сериозни противоречния, но Слави показа, че е готов да ги оставим за някой друг ден, защото в момента не са подходящи. Каза, че ще мисли, ако има вариант, ще го направим, защото те чудесно разбират какво се случва“, поясни Хаджигенов.

Чуйте целия разговор във видеото.