Олимпийският флаг пристигна рано тази сутрин на бразилска земя, отбелязвайки старта на последните четири години подготовка за домакинството на Рио де Жанейро на следващата Олимпиада, съобщава БТА

Кметът на града Едуардо Паеш заедно с други официални лица донесоха флага с петте преплетени кръга от Лондон, който му беше предаден на церемонията по закриването от колегата в Борис Джонсън.

Отговаряйки на въпроси на журналистите на Летище Том Жобим, кметът заяви, че това е много важен момент за Рио и за цяла Бразилия. Той допълни, че Олимпийските игри имат важната роля да възвърнат статуса на града като най-популярен в страната след 1960-а година, когато загуби статуса си на столица.

"Рио е град, който трябва да се консолидира и да вземе отново позицията си на Лъв на Южна Америка", ентусиазирано обяснява кметът.

В същото време обаче протестите на хората, които живеят около бъдещия олимпийски парк, не спират. Около 4000 души живеят в района, наречен Виля Аутодромо, и най-вероятно ще трябва да претърпят щети във връзка със започващите строежи.