През деня преминах през кантара. На кантара трябва да си нося паспорта, но аз си го забравих и трябваше да се връщам. Бях със 100 грама отгоре, но с малко упражнения ги свалих и минах кантара.

Днес се видях с щангиста Величко Чолаков, който се състезава за Азербайджан. За съжаление той не се чувства много уверен в силите си. Прекарахме и известно време с колоездачите.

След това дойде жребият. Първо бе теглен на другите от отбора. Паднаха им се тежки съперници. Вторият противник на Сашко (Александър Александров) може да е кореец, който е сред най-добрите в света (сребърният медалист от последното световно Йон-Хун Шин), а пък Детелин, ако стигне до мач за медал, най-вероятно ще срещне един британец (Люк Кембъл), който два пъти го е бил.

Аз изтеглих китаец за първия кръг. Както се и очакваше жребият не е лек, но тук просто няма как да е. Само 15 състезателя сме, това е топ 16 в света. С китаеца не съм се срещал. Засичал съм го по състезания, но не го познавам. Евентуално след това пък ще се изправя срещу боксьор от Аржентина или Алжир. Интересно е, че се паднаха точно такива, които не познавам. Тепърва предстои да ги проучим.

 

Поздрави на читателите на sport.btv.bg и до утре!

Тервел Пулев