Двамата плеймейкъри на Торонто Раптърс Ти Джей Форд и Хосе Калдерон, които се оплакаха от контузии след мач номер 5 от плейофната серия срещу Ню Джърси Нетс, пропуснаха и днешните тренировки на тима. Целта на треньорския щаб на "Динозаврите" е да ги предпази от усложнения преди мач номер 6, който е в петък срещу събота българско време.

В петия двубой Раптърс стигна до победа с 98:96 и намали разликата в серията до 2-3 победи. Тогава Форд напусна срещата след сблъсък с Винс Картър, оплаквайки се от болки във врата, раменете и ръцете. Очаква се играчът да премине допълнителни прегледи днес, като участието му в следващия двубой е под сериозен въпрос.

От своя страна испанският национал Хосе Калдерон, който пък е с болки в глезена на десния крак, е по-оптимистично настроен.

"Не мога да понеса по-голяма тежест, но все пак се чувствам по-добре. Дори и с болки със сигурност ще опитам да играя", заяви Калдерон.

В случай, че Форд и Калдерон не успеят да се възстановят Торонто ще може да разчита единствено на Дерик Мартин и Джуън Диксън.

"Имаме време до петък, за да уточним нещата. Казвам ви, че ще излезем от тази ситуация. Дори до известна степен ще успеем да ви изненадаме", сподели треньор номер 1 за сезона Сам Мичел.

РАЧО КОЛЕВ, по материали на www.espn.go.com

снимка: AP