Гардът на Маями Хийт Дуейн Уейд, който отложи операцията на лявото си рамо, за да успее да помогне на своя състав в плейофите ще продължи цяло лято с изследванията и процедурите по своето възстановяване. Хийт отпадна още в първия кръг от Чикаго Булс с 0-4 и по всичко изглежда, че сега пък националният тим на САЩ ще мине без една от своите суперзвезди. Самият Уейд вече заяви, че ще се срещне допълнително със своите лекари, за да стане ясно дали ще е необходима операция или не. Уейд извади рамото си през февруари, а през по-голямата част от сезона страдаше от болки в левия крак.

"През следващите няколко дни ще премина няколко пъти ядрено-магнитен резонанс на крака и рамото и ще видим какво ще се прави оттук нататък", каза Уейд, като допълни, че в случай на операция не знае какво предстои около участието му в националния отбор. Все пак гардът на Маями подчерта, че няма намерение да пропуска квалификациите за Игрите в Пекин.

Играчът обаче не е сигурен дали хирургическата намеса е най-доброто решение в случая. Възстановяването при такъв вариант е с продължителност от 4 до 6 месеца.

РАЧО КОЛЕВ, по материали на www.espn.go.com

снимка: AP