Центърът на Детройт Пистънс Бен Уолъс бе категоричен след срещата с Маями тази нощ, че победата  за "Буталата" е била постигната след далеч по-добра игра от страна на вицешампионите в сравнение с предишните три срещи. Въпреки това Уолъс подчерта, че Маями все още водят в серията и нищо на практика не е решено:

"Те все още имат предимство. Трябва да продължим да се борим отчаяно. В момента сме в позицията на изоставащ и напрежението е огромно. Все пак за нас бе лесно да играем, влагайки много енергия в действията ни. Ситуацията беше такава, че или намираш начин да победиш или си отиваш вкъщи", заяви Уолъс.

Той обясни амбицията, с която са излезли на терена „Лошите момчета” с големия хъс, който е имал отбора да се докаже след неблагоприятното развитие в серията.

"Това е едно от нещата, което не може да тренираш или да ти го рисуват на дъската. Просто излизаш на терена и или си готов за битка или не си. Едно е определящо за демонстрацията на мощ – усилието", отбеляза центърът на Детройт.

Уолъс наби зверски "чадър" на Шакил О`Нийл при резултат 79:76 (на снимката) за домакините от Детройт. В следващата атака за Пистънс Тейшон Принс реализира три точки, с което доближи значително вицешампионите до успеха.

"Не беше лесно да пазя Шак 48 минути. Не знам дали този чадър бе дело на уменията ми или просто късмет", сподели Уолъс.

снимка: AP

РАЧО КОЛЕВ, по материали от www.espn.go.com и www.nba.com