Българският екипаж Тодор Славов/Добромир Филипов с Рено завърши на седмо място в класирането на световния рали шампионат за млади пилоти. В генералното класиране на деветия кръг от световния рали шампионат Славов и Филипов завършиха на 54-то място.

След трудното начало в първите два дни на състезанието, Тодор Славов и Добромир Филипов показаха познатото темпо в последния ден на рали Германия. Двамата записаха две трети места в специалните отсечки.Победител стана германецът Аарон Буркарт със Сузуки, следван от Карл Крууда от Естония и холандеца Кевин Абринг с Рено.

"Съжаляваме за пропуснатите възможности в първите два дни на състезанието. Както и очаквахме състезанието бе изключително трудно, фракцията по пътя беше страшно много и точно тя се оказа решаваща при отпадането ни в първия ден. Въпреки всичко, успяхме да завършим и да вземем много ценни 6 точки за класирането в J-WRC, които могат да имат важно значение в края на годината. Искам да благодаря още веднъж на всички, които ни помогнаха и успяхме да стартираме тук. Благодаря и на нашите фенове, които ни подкрепяха във всички дни на състезанието и ни дадоха сили да стигнем до финала", сподели Славов.

Следващия кръг от програмата на световния рали шампионат за млади пилоти е във Франция на 1 октомври. Участието на единствения български екипаж всСветовния рали шампионат обаче е под сериозен въпрос. Тодор Славов и Добромир Филипов изчерпаха бюджета си още преди рали Германия и сега се надяват спонсори да им осигурят необходимите средства.

"Надявам се, че това не бе последното ни участие за тази година. Даваме всичко от себе си, постигаме добри резултати. Имаме  и реални шансове да постигнем най-доброто българско класиране в световния шампионат.  Дано да получим подкрепата, която ни е нужна, за да завършим успешно кампанията си в J-WRC", завърши Славов.