Стана традиция край морето да започва надпреварата от планинския шампионат по автомобилизъм. Днес 50 пилоти стартираха в съботните 3 тренировъчни манша на "Планинско Варна 2013".

Затъжилите се през зимната пауза за високи скорости и адреналин пилоти и зрители се радваха на чудесно време, добра организация и отлично подготвено трасе.

По легендарния скоростен етап "Аладжа манастир" днес бяха трите тренировки. Приятната изненада бе чудесното представяне на Мартин Сурилов (Мицубили Лансър), който оглави класирането още след първото преминаване.

С време 01:42.42 минути той остана недостижим за конкурентите. Най-добър сред най-мощните машини от клас Еmax бе Пламен Стайков с фаталния номер 13 на своя "Лансър", който изостана на 3 секунди от лидера.

С перфектен трети манш челната тройка оформи Григор Григоров (Мицубиши Лансър).

Едва четвърти в тренировките бе миналогодишният победител, шампионът за 2012-а Илия Царски (Мицубиши Лансър) - 1, но според мнозина панагюрецът е скрил някой коз за утрешния ден.

Тодор Славов записа 6-о място със своето Рено Клио.

Най-много овации с атрактивната си езда заслужи местната гордост Тодор Славов (Рено Клио), който се нареди шести, останал само на една десета от секундата зад Любен Каменов (Мицубиши Лансър - Emax).

За публиката се раздаде и другият варненец - Тихомир Стратилов, който от миналата година кара в румънския ралишампионат. Състезанието ще стартира в неделя в 10 часа, а организаторите очакват хиляди зрители. Дано не се сбъднат прогнозите за дъждовен финал на уикенда.