Българинът Николай Куманов с Хонда завърши девети в четвъртия кръг от световния шампионат по мотокрос в клас МХ3, който се проведе на мотополигона в Троян, който е най-доброто трасе за миналата година.

Другият ни представител Петър Петров с Хонда се контузи в първи манш след сблъсък с аржентинския пилот Дарио Арко (Ямаха) и беше откаран в болница. Травмата не му попречи да стартира и във втория, където завърши девети, преди Куманов.

В крайното класиране обаче младата българска надежда остана на 14-то място, само с 12-те точки от втория манш. Николай Йовчев зае 11-то място в подреждането за кръга.

Италианецът Алекс Салвини (Хускварна) спечели българското Гран при с победа и второ място в отделните маншове, но това не му беше достатъчно да измести испанеца Карлос Кампано (Ямаха) от първото място във временното класиране за шампионата. Кампано остана втори в Троян, а трети се нареди словенецът Матевж Ирт (Хускварна).

В европейския шампионат победител стана италианецът Андреа Червелин (Хускварна), който зае две втори места в отделните маншове. С тази победа италианският пилот вече изостава с 21 точки
от водача в класирането Йерней Ирт (Словения-Хускварна).

Следващият кръг от световния и европейския шампионат е след седмица на трасето в Мегалополис (Гърция).