Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев завърши на 15-ата позиция в първото състезание на пистата "Алгарве" в Портимао, Португалия. Нашият представител стартира 13-и, след като в квалификацията записа време само на 1 секунда от първия.

В първите завои обаче бе затворен от колоната и изостана. Веднага след това Кралев започна да наваксва и изпревари трима пилоти. В Португалия Кралев и конкурентите му се възползваха от промените в системата boost за 2012-а, която заимства идеята на DRS от Формула 1.

От 2012-а пилотите от Формула 2 вече имат право само на 8 активации с boost бутон, максимум два пъти в обиколка, но вече само ако разликата с пилота отпред е 1 секунда. При еднократно активиране двигателят получава допълнителни 75 к.с. в рамките на 6 сек.

Благодарение на системата изпреварванията се увеличиха неколкократно. С промените във Формула 2, шампионатът стана изключително конкурентен и цялата колона е събрана само в рамките на 2 секунди. Второто състезание е в неделя (29 април) от 16:00 часа.